Nationale Zorgfonds: Zo kan je ook besparen

Een aantal politieke partijen hebben het idee in de wereld gebracht voor het opzetten van een Nationale Zorgfonds. Hiermee is het de bedoeling dat mensen zonder problemen en zonder het betalen van een eigen risico gebruik kunnen maken van de zorg die zij nodig hebben. Waar het regelen en vergoeden van de zorg nu wordt geregeld door zorgverzekeraars, zou dit in het nieuwe plan een taak van de overheid moeten worden. Er is echter nog niet genoeg steun voor dit plan om verschillende redenen. Zo zouden de kosten voor het omzetten naar dit systeem er hoog zijn en verdwijnt de keuzevrijheid die verzekerden nu hebben.

Een besparing met Nationale Zorgfonds

De invoering van het Nationale Zorgfonds zou voor veel mensen een flinke besparing kunnen opleveren, helaas is het nog niet zo ver. Nationale Zorgverzekering brengt daar verandering in en biedt de mogelijkheid om toch te gaan besparen. Hiervoor kun je zorgverzekeraars en de basispakketten die zij aanbieden met elkaar vergelijken en aan het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je kunt naast het verplichte eigen risico dan ook vaak kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Hoe hoger jouw vrijwillig eigen risico is, hoe lager de maandelijkse premie die je betaald. Dit kan een besparing opleveren van wel € 250,-.

Een vergelijking maken

Een vergelijking maken van zorgverzekeraars gaat zeer eenvoudig. Aan de hand van jouw wensen kun je de basispakketten die er worden aangeboden met elkaar vergelijken. Je kunt dan zien wat er wel of niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Zo kun je bepalen welke zorgverzekering het beste past bij de behoeften die jij hebt in een zorgverzekering. Op deze manier wil Nationale Zorgverzekering een alternatief bieden voor het Nationale Zorgfonds. Je kunt bij het maken van een vergelijking ook de hoogte van het eigen risico aangeven. Bovenop het verplicht eigen risico kun je een vrijwillig eigen risico aangeven. Als je dit doet, dan zal de maandelijkse premie die je voor de zorgverzekering betaald omlaag gaan.

Een overstap met Nationale Zorgfonds

Als je een keuze hebt gemaakt voor een zorgverzekering dan kun je eenvoudig een overstap maken. Hiervoor moeten jouw gegevens worden ingevuld, kun je aangeven welke wensen jij hebt voor de zorgverzekering, geef je aan wie jouw huidige zorgverzekeraar is en bepaal je de hoogte van het eigen risico. Het opzeggen van jouw huidige zorgverzekering wordt voor jou gedaan. Dat is het gemak van Nationale Zorgverzekering, zolang het Nationale Zorgfonds er nog niet is.