Nationaal Zorgfonds premie: bereken het nu vrijblijvend

Eén oplossing voor iedereen die zorg nodig heeft, dat is de gedachte die een aantal politieke partijen heeft met de betaalbare Nationaal Zorgfonds premie. Hiermee wordt het eigen risico weggenomen en worden de kosten voor zorg omlaag gebracht. Er is vanwege onduidelijkheid over de invoering van het plan tot op heden nog geen concreet besluit genomen. Om een alternatief te bieden voor de goedkope Nationaal Zorgfonds premie kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken bij Nationale Zorgverzekering.

Lage kosten net als bij een Nationaal Zorgfonds premie

Minder betalen voor een zorgverzekering wil iedereen wel. Om ervoor te zorgen dat je het beste aanbod krijgt en ook de laagste kosten voor een zorgverzekering kun je een vergelijking maken van de basispakketten die worden aangeboden. De laagste premie voor een zorgverzekering komt dan bovenaan te staan. Het mooie aan het maken van een vergelijking bij Nationale Zorgverzekering is, dat je de kosten nog lager kunt maken. Dit doe je door het verhogen van het eigen risico.

Eigen risico

Het eigen risico is het deel van de zorgkosten die je zelf betaald voordat de zorgverzekering de kosten vergoed. We kennen twee soorten eigen risico een verplicht en een vrijwillig eigen risico. Het verplichte eigen risico is het deel dat iedereen verplicht is om te betalen. Als er zorgkosten worden gemaakt dan wordt er eerst gebruik gemaakt van het eigen risico. Daarna vergoed de verzekeraar de kosten. Het vrijwillige eigen risico kun je zelf bepalen. Door een hoger eigen risico te nemen betaal je wel meer in het geval van zorgkosten. Maar als dit niet het geval is levert dit een besparing op tot wel € 250,-. De premie die je maandelijks betaald gaat namelijk omlaag.

Vergelijken Nationaal Zorgfonds premie

Om een besparing te kunnen maken en om de kosten omlaag te brengen zodat je net zoals bij de Nationaal Zorgfonds premie minder gaat betalen, kun je bij Nationale Zorgverzekering verzekeraars met elkaar vergelijken. Hiervoor kijk je aan de hand van jouw wensen naar de polisvoorwaarden en de verschillende vergoedingen die door zorgverzekeraars in de basispakketten worden aangeboden. Aan de hand van deze informatie kun je een vergelijking maken en een overstap doen naar een andere zorgverzekering. Hiervoor vul je jouw gegevens in en de nieuwe zorgverzekeraar zegt jouw oude zorgverzekering voor je op. Verlaag zelf de maandelijkse premie door het eigen risico te verhogen en krijg zo dezelfde lage kosten als bij een Nationaal Zorgfonds premie.